top of page

På MedBeat anser vi att det är av yttersta vikt att integriteten för våra användare skyddas ordentligt. Det är därför viktigt att vår databehandling sker korrekt i enlighet med alla lagbestämmelser.

MedBeat AB org.nr. Nej. 559182-5426, äger och tillhandahåller den tekniska plattformen och applikationen "MedBeat" ("dagbok-appen"). Bolaget ansvarar för hanteringen och behandlingen av dina personuppgifter och är personuppgiftsansvarig för dessa uppgifter. Personuppgifter som samlas in via dagboksappen kommer också att behandlas av den vårdgivare som valts via dagboksappen. I de fall behandling av uppgifter gjord av din valda vårdgivare leder till sjukvård är det vårdgivaren som är personuppgiftsansvarig. Detta innebär att när du börjar skicka in hjärtdata för hjärtsjukvårdsändamål (t.ex. genom att skicka in dagbok journal  aktivitet via en symtominmatning) eller göra behandlings-/sjukvårdsrelaterade val (t.ex. lista med en vårdcentral som drivs av MedBeat som vårdgivare) är det enbart den relevanta vårdgivaren som är personuppgiftsansvarig för all analys/behandling av personuppgifter. I dessa fall hänvisar vi till vårdgivarens egen datapolicy.

 

Om du har några frågor eller kommentarer angående behandlingen av dina personuppgifter relaterade till din användning av webbplatsen och appen är du alltid välkommen att kontakta oss och/eller vårt dataskyddsombud via vår webbplats påhttps://medbeat.se/, eller genom att skicka ett mejl till contact@medbeat.se.

 

Denna integritetspolicy beskriver hur vår organisation samlar in och lagrar data när du använder vår webbplats och app.

1 Data

 

1.1  Vilken data samlar vi in?

  • Personuppgifter - uppgifter som kan användas för att identifiera you 

    • För-och efternamn

    • Svenskt personnummer (personnummer)

    • Information om din hjärthälsa

    • E-post

    • Telefonnummer

    • Adress

  • Teknisk information/användningsdata

    • IP-adress, inloggningsinformation, typ, version av operativsystem och enhet, tidsinställningar, språkinställningar, skärminställningar etc.;


1.2 Hur samlar vi in dina uppgifter?

  • Alla personuppgifter som samlas in tillhandahålls direkt av dig.

    • Vid registrering i vår dagboksapp gäller endast för- och efternamn information om din hjärthälsa, samt svenskt personnummer.

    • Blanketter på webbplatsen anger mycket tydligt vilken information du måste lämna för att skicka in formuläret.

    • Mejl skickade till företaget

  • Användningsinformation samlas automatiskt in via din webbläsares cookies när du besöker vår webbplats (https://medbeat.se/).


1.3 Hur använder vi dina uppgifter?

Personuppgifter (app)

MedBeat samlar in din kontaktinformation (personuppgifter) för att skapa och radera ditt konto och för att du ska kunna komma åt alla funktioner på ett konto i dagboksappen. Utöver detta används personuppgifter för att verifiera identitet, hjälpa till med identifiering av användare, för att fastställa lämpliga tjänster och för bedrägeribekämpningsändamål.

 

Data som läggs in om din hälsa i appen är också personuppgifter och kommer endast att behandlas av den utvalda vårdgivaren; i de flesta fall MedBeat. 

 

Personuppgifter (webbplats)

Personuppgifter som samlas in via webbplatsens formulär eller e-postmeddelanden kan användas för att kommunicera med dig, särskilt i fall som rör frågor, förfrågningar och anspråk. I de fall feedback ges kan informationen användas för att förbättra våra produkter, tjänster, innehåll och reklam.

 

När en produkt beställs från webbplatsen använder företaget kontaktinformation för att registrera ditt köp, behandla beställningen och sedan skicka enheten till dig. När MedBeat behandlar din beställning kan det skicka dina uppgifter till, och även använda den resulterande informationen från, kreditupplysningsbyråer för att förhindra bedrägliga köp.

 

Den rättsliga grunden för att behandla dina personuppgifter för de ändamål som beskrivs ovan är att utföra avtalet med dig (artikel 6.1(b) i den allmänna dataskyddsförordningen, GDPR).

 

Teknisk information/användningsdata

Cookies som samlas in under användningen används för att förbättra webbplatsens användarupplevelse och optimera det sätt på vilket företaget marknadsför sina tjänster.


1.4 Hur lagrar vi dina uppgifter?

MedBeat lagrar dina data säkert via Amazon Web Services (AWS) inom EU.

 

All annan personlig information som samlas in lagras under den tid som krävs för att uppfylla företagets behov (ex. adress krävs för att skicka beställningen och posta fakturan). Personuppgifter som lagras med patienttillstånd raderas om patienten ska begära detta så länge MedBeat inte har någon laglig skyldighet att behålla informationen. 

 

2 Marketing 

 

MedBeat vill skicka dig information om våra produkter och tjänster som vi tror att du skulle kunna gilla.

Om du har tackat ja till att ta emot marknadsföring kan du alltid välja bort det vid ett senare tillfälle.

Du har rätt att när som helst hindra MedBeat från att kontakta dig i marknadsföringssyfte eller ge dina uppgifter till MedBeat.

Om du inte längre vill bli kontaktad i marknadsföringssyfte vänligen skicka ett mail till contact@medbeat.se med meddelandet "avsluta prenumeration".

3 Vilka är dina dataskyddsrättigheter?

 

MedBeat vill se till att du är fullt medveten om alla dina dataskyddsrättigheter i enlighet med GDPR. Varje användare har rätt till följande:

 

Rätten till åtkomst - Du har rätt att begära kopior av dina personuppgifter från MedBeat. Vi kan ta ut en liten avgift för denna tjänst.

 

Rätten till rättelse - Du har rätt att begära att MedBeat korrigerar all information som du anser är felaktig. Du har också rätt att begära att MedBeat fyller i information som du anser är ofullständig.

 

Rätten till radering - Du har rätt att begära att MedBeat raderar dina personuppgifter, under vissa förutsättningar.

 

Rätten att begränsa behandlingen – Du har rätt att begära att MedBeat begränsar behandlingen av dina personuppgifter, under vissa förutsättningar.

 

Rätt att invända mot behandling – Du har rätt att invända mot MedBeats behandling av dina personuppgifter, under vissa förutsättningar.

 

Rätten till dataportabilitet -  Du har rätt att begära att MedBeat överför data som vi har samlat in till en annan organisation, eller direkt till dig, under vissa förutsättningar.

 

Om du gör en förfrågan har vi en månad på oss att svara dig. Om du vill utöva någon av dessa rättigheter, vänligen kontakta oss.

4 Cookies på webbplatsen

 

4.1 Vad är cookies?

Cookies är textfiler som placeras på din dator för att samla in standardinformation om internetloggar och information om besöksbeteende. När du besöker våra webbplatser kan vi samla in information från dig automatiskt genom cookies eller liknande teknik.

 

För ytterligare information, besökallaboutcookies.org


4.2 Hur använder vi cookies?

MedBeat använder cookies på två (2) sätt för att förbättra din upplevelse på vår webbplats, inklusive:

 

  • Ställ in webbplatsens språk (svenska eller engelska)

  • Bekräftar integrationen med UC, för att visa användaren vilken kreditvärdighet MedBeat har för närvarande

5 Sekretesspolicyer för andra webbplatser

 

MedBeats webbplats innehåller länkar till andra webbplatser. Vår integritetspolicy gäller endast vår webbplats, så om du klickar på en länk till en annan webbplats bör du läsa deras integritetspolicy. Om du vill ha en lista över våra partners, kontakta contact@medbeat.se.


6 Ändringar av vår integritetspolicy

 

MedBeat håller sin integritetspolicy under regelbunden översyn och lägger ut eventuella uppdateringar på denna webbsida. Denna integritetspolicy uppdaterades senast den 17 oktober 2022.


7 Hur du kontaktar oss

 

Om du har några frågor om MedBeats integritetspolicy, de uppgifter vi har samlat in om dig eller om du vill utöva någon av dina dataskyddsrättigheter vänligen kontakta oss på contact@medbeat.se. Vi vill också informera dig om att du har rätt att lämna in ett klagomål till Datainspektionen, eller någon annan relevant tillsynsmyndighet, om du anser att behandlingen av dina personuppgifter är felaktig eller inte följer lagkrav.

bottom of page